Developers

Begin met integreren

Alle gegevens in Ovatic zijn uit te lezen via de API. Van bezettingsgegevens tot het maken van transacties in Ovatic; alles is mogelijk via OvaticAPI.

Voorstellingsgegevens

Lees voorstellingsgegevens zoals genre, aantal beschikbare plaatsen, prijzen en bezetting uit om in te laden in het CMS van websites.

Artikelen

Bij een compleet productaanbod mogen artikelen niet ontbreken. Via de API zijn artikelen op te halen voor gebruik in de website, maar natuurlijk ook te verkopen. Verkoop kan los plaatsvinden, of met een uitgekiende cross sell strategie.

CRM gegevens

Alle gegevens voor CRM systemen zijn op te halen via de API. Bijvoorbeeld de transactiegegevens van een voorstelling of communicatievoorkeuren van klanten en e-mailadressen om mailings uit te voeren.

Donaties, Loyalty en fundraising

Via de API zijn ook Lidmaatschappen en Donaties te maken. Laagdrempelig of juist als onderdeel van de verkoop-flow.

Planningsgegevens

Gegevens uit Ovatic Planning zijn op te halen, zoals gekoppelde medewerkers, documenten, technische riders etc.

User Defined Fields

Ook de vrij in te stellen velden die de users zelf hebben gemaakt en gekoppeld zijn uit te lezen via de API.

oauth2 logo

Veilig

Gegevens zijn beveiligd met Oauth tokens en communicatie vindt uitsluitend plaats via beveiligde Https- verbindingen.

Developers krijgen een unieke ID waarbij toegangsrechten worden gegeven tot de verschillende onderdelen zoals bezettingsgegevens, voorstellinggegevens, klantgeggevens, transactiegegevens en tickets.

openAPI logo

Eenvoudig

De OvaticAPI is opgebouwd volgens de OpenAPI standaard. Hierdoor kunnen developers snel aan de slag.

Alle API calls zijn uitgebreid gedocumenteerd met voorbeeld code in een aparte documentatie portal.

Front end

Via de OvaticAPI kan een ieder front end worden aangesloten. Voor ticketing kunnen bijvoorbeeld eigen zaalplan viewers worden getekend en transacties gemaakt worden. Gespecialiseerde systemen zoals leerlingvolgsystemen kunnen gebruik maken van de plannningstools in Ovatic.

Maak kennis met de API

Wil je meer weten over de API? Op aanvraag verstrekken wij toegangsgegevens tot de API op onze sandbox-omgeving. Bekijk zelf de mogelijkheden, bouw een zandkasteel en kom in contact met onze bevlogen developers.

Neem contact op